Heti foglalkozások 59.

Tematikus foglalkozás – Genslerné György Gyöngyi

Az „A” komponens 59. foglalkozásának témája környezetünk védelme kapcsán a nap aktualitása, az Európai Mobilitási Hét és az Autómentes Nap volt. Arról beszélgettünk, hogy miért fontos, hogy a lehetőségeink szerint többször gyalogoljunk, kerékpározzunk vagy autó helyett a tömegközlekedési eszközöket használjuk. A tanulókkal részt vettünk a városunkban ezen a napon zajló programok egy részén.

A „B” komponens 59. foglalkozásán részt vettünk a városunkban megrendezett Autómentes nap programjain. Beszélgettünk arról, hogy Magyarország idén 18. alkalommal csatlakozott a környezetbarát, fenntartható közlekedést népszerűsítő Európai Mobilitási Hét és Autómentes Hétvége című nemzetközi programhoz, amelynek idei jelmondata: “Sétálj velünk!”. A kezdeményezés 1997-ben Franciaországból indult, és mostanra már majdnem 3 ezer település csatlakozik hozzá évről-évre.

Felzárkóztató foglalkozás – Nierné Földi Erika

A foglalkozásokat az utolsó félévben a következők szerint tervezem: az első rész mindig a tantárgyi felzárkóztatás, a gyerekek tanulmányi megsegítése, sok dicsérettel, megerősítéssel, hogy az önbizalmát visszanyerje valamennyi tanuló.

A gyerekekkel az év eleji felmérésekre készülünk. Főként reál tárgyakból kérnek segítséget, de néhányuknak a nyelvi órákra való készülés is nehézséget okoz.

Német nyelvi foglalkozás – Vargáné Tamás Tünde

Az ötvenkilencedik tematikus foglalkozás témája a Herbst – Ősz volt. A foglalkozás első felében szósünit készítettünk, az ősz témakörében gyűjtöttek szavakat, majd a szavak segítségével mondatokat fogalmaztak meg. A foglalkozás második felében feladatlapon dolgoztak. Őszről szóló szöveget kellet kiegészíteniük a megadott melléknevek segítségével – ezek jelentését megbeszéltük. A kiegészített szöveget felolvasták és le is fordították. A következő feladatban információkat kellet kigyűjteni a szövegből és a táblázat megfelelő helyére beírniuk. A foglalkozás célja a szókincsbővítés, szövegértés, meglévő szókincs alkalmazása volt.

Angol nyelvi foglalkozás – Csizmadia Istvánné

A nyári élmények kerültek terítékre ezen a délutánon. A beszélgetésbe bármikor bekapcsolódhattak, kérdezhettek egymástól is. Hol voltak… hogyan töltötték a nyarat… kivel/kikkel töltötték a nyári szünidőt. Mi tetszett a legjobban? Ki volt nyári táborban? Nagyon színes beszámolókat hallhattunk. Bátran beszéltek, meséltek nyári élményeikről. Rövid kis fogalmazások kerekedtek az elbeszélésekből. Néhány új kifejezéssel is gazdagodtak a gyerekek. Vidám hangulatban telt a foglalkozás.

Tehetséggondozó foglalkozás – Lamberti Judit

Év eleji felmérésre készülve az interneten található feladatok között válogattunk, mely a megerősítést, a differenciálást is szolgálta. A foglalkozáson a www.ementor.hu oldalról matematika, magyar nyelv, irodalom, illetve nyelvi témák közül több feladat megoldására is lehetőség volt.

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.