Heti foglalkozások 66.

Tematikus foglalkozás – Genslerné György Gyöngyi

Az „A” komponens 66. foglalkozásának témája az önkéntesség, az adományozás volt. Az intézményünkben már hagyománya van a zomba-paradicsompusztai gyerekek számára szervezett gyűjtésnek. Az idén karácsonyra társasjátékokat szeretnék ajándékozni nekik. A foglalkozás keretében megbeszéltük, hogy az otthon már nem használt, de jó állapotban lévő társasjátékokkal segíthetjük az adakozást.

A „B” komponens foglalkozásának témája a Márton nap volt. Arról beszélgettünk, hogy melyik uniós országban ünneplik, milyen népszokások, hagyományok kötődnek az egyes országokba ehhez a naphoz. Nálunk, Magyarországon hogyan ünnepeljük, milyen étkezési szokások, ételek kötődnek hozzá. A gyerekek többen készítettek a felvonuláshoz lampiont, amelyeket az aulában a felvonulás előtt ki is állítottak.

Felzárkóztató foglalkozás – Nierné Földi Erika

A mai foglalkozást iskolánk egyik hagyományos ünnepe, a Márton-nap köré szőttük. Az alkalom remek lehetőséget nyújtott az emberi kapcsolatokról, barátságokról, a segítségnyújtásról való beszélgetésre. Napjainkban a köpeny kettévágását egy sütemény kettétörése jelképezi, amit megosztunk valakivel, ezzel is jelképezve a felebaráti szeretetet. Ehhez az eseményhez mi kekszet választottunk és ezzel zártuk a mai foglalkozást.

Német nyelvi foglalkozás – Vargáné Tamás Tünde

A hatvanhatodik tematikus foglalkozás témája Martinstag 2. – Márton nap 2. volt. A foglalkozás első felében az előző foglalkozáson olvasott szövegeket fordították le a tanulók, illetve a szövegekhez kapcsolódó kérdéseket kellett megválaszolniuk. A foglalkozás második felében feladatlapon dolgoztak. Az első feladat egy rejtvény volt, a megfejtések Szent Mártonhoz kapcsolódtak. A második feladat egy kvíz volt. A foglalkozás célja az eddigi ismeretek felelevenítése, alkalmazása, a szókincs, szövegértés fejlesztése volt.

Angol nyelvi foglalkozás – Csizmadia Istvánné

A mai foglalkozáson az egészséghét kapcsán az egészséges életmód és az egészséges táplálkozás volt a témánk. Felelevenítettük az ezzel kapcsolatos szókincsünket és játékos versenyt is rendeztünk: „Ki tud több egészséges szót”. Ezután elmondhatták, kinek mit jelent az egészséges táplálkozás. Ételeket, italokat soroltunk fel és csoportokba osztottuk: „Good for you” vagy „Bad for you”. Nagyon élvezték az együtt töltött időt.

Tehetséggondozó foglalkozás – Lamberti Judit

Márton naphoz kötöttük heti foglalkozásunkat. „Házi feladatként” a családi szokásokról kellett érdeklődniük családjuk körében. Legfőképp étkezéssel kapcsolatosan meséltek, kinél milyen módon készítik el a libát. Felelevenedtek a német nemzetiséghez tartozó szokások is.

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.