Személyes találkozó 2. – “B” komponens

Kirándulás Szlovákiába 2019.10.15-17.

1.nap

Izgalommal indultunk útnak. Komárom-Komarno volt az úti cél. A magyar határt az Erzsébet hídon léptük át.  Komarnoban látogatást tettünk a testvériskolánkba, a Jókai Mór Általános Iskolába, ahol nagy szeretettel fogadtak minket. A nyári táborból ismert gyerekek nagyon örültek egymásnak. Majd délután bejártuk a Monostori erődöt. Nagyon tettszett mindenkinek. Estére értünk Nagymegyerre, a szállásunkra.

2.nap

Reggeli után Szimőre utaztunk, ahol a Jedlik Ányos Általános Iskolában várták a csapatot. Nagy szeretettel fogadtak minket, megvendégelték bennünket. Bemutatták az iskolát, a gyerekek kötetlen beszélgethettek egymással. Ezután a Faluházba mentünk, ahol megnéztük a Jedlik Ányos kiállítást. Egy remek előadást is hallhattunk a falu szülöttéről, Jedlik Ányosról, az iskola fizikatanárától. Eztán Gutára mentünk megtekintettük a hajómalmot, majd sétáltunk a környéken. Következő állomás Dunaszerdahely, ahol gyalogos sétát tettünk a városban. Estére értünk vissza a szállásunkra. Sok szépet és nagyon érdekes dolgokat láttunk ma is.

3.nap

Reggeli után elhagytuk a nagyon tágas, jól felszerelt szállásunkat. Elbúcsúztunk a panziótól. Irány Bős-Nagymaros! Nagyon látványos volt a gátnál a zsilipelés. Izgatottan néztük és vártuk, hogyan emelkednek fel a hatalmas teher- és személyszállító hajók. Ilyet még sosem láttunk! Élményekkel teli utunkat ezután már Magyarországon folytattuk. Székesfehérváron tartottunk egy rövid pihenőt. A város történelmi belvárosában tettünk sétát. A kora esti órákban értünk haza, Bonyhádra.

Tartalmas kiránduláson vettünk részt, új emberekkel ismerkedtünk meg. Nagyon jól érezte magát mindenki, sok élményben volt részük a gyerekeknek.

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.