Személyes találkozók 4. – “A” komponens

2019.03.28-29.Bonyhád

Több levélváltással sikerült megszervezni a testvériskolai személyes találkozót. Az egyeztetés célja az volt, hogy a helyi programok közül az iskola tanulói számára a leginkább igényeikhez mért programot állítsuk össze. Vendégeink biztatásunk ellenére az egynapos program és utazás mellett döntöttek.

A közlekedési nehézséget és az utazó gyerekek rosszul létét leküzdve picit késve érkeztek meg a vendégek. A rövid köszöntés, reggeli pogácsát és üdítőt követően közös kézműves foglalkozáson vettek részt a gyerekek. Bobbon tartó üveget díszítettek, festettek. Az ebédidő alatt a megszáradt üvegekbe kerültek az ajándék édességek. Gyerekek vezették az iskolabejárás, iskolánk lehetőségeinek bemutatását. A kis iskolából érkező vendégek számára, ami iskolánk nagy, tágas, felszerelt és „tömeg” jelleget mutatott. Bekukkantottak a tornatermünkbe is, ahol éppen a megyei röplabda diákolimpia mérkőzés zajlott hangos szurkolói csapattal.

Az iskola megismerését követően a Völgység Múzeum tárlatvezetésén vettünk részt két csoportban. Elsősorban a helyi sváb és székelység kultúráját bemutató termek kaptak nagyobb hangsúlyt a völgységi tájjelleg mellett.

Finom ebéddel látott bennünket vendégül a Rittinger Étterem. A kulturált környezet hasonló viselkedést váltott ki a gyerekekből is. A finom ebéd után az ajándékozást és búcsúzást követően vendégeink Lengyel-Annafürdő természeti környezetben tudtak kis időt eltölteni. A túravezető segítségével barangolták be a festői szépségű völgyet, ahol a növényvilág mellett interaktív játékok, vaddisznó, szarvas is elkápráztatta a látogatókat.

Vendégeink hazaérkezését követően köszönetüket fejezték ki a gazdag programért. Lengyel-Annafürdőről pedig azt nyilatkozták, bárcsak az egész napot ott tölthették volna. Annyira magával ragadta őket a környezet és a csend, nyugalom.

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.