Budapesti kirándulás 2019.

2019. december 6-án indultunk 21 felsős tanulóval Budapestre az iskola elől. Az utazás rendben zajlott.

Másnap megérkeztünk a Fővárosi Művelődési Házba. Kedves fogadtatás után megnéztük a Csavar Színház előadását. Arany János: A nagyidai cigányok című hőskölteményét nézhettük meg egy felvidéki színész interaktív játékában. Az előadás jó hangulatú, szórakoztató volt. A gyerekek szívesen vettek részt a rögtönzött, különféle szerepekben. A végén viharos tapssal fejezték ki tetszésüket.

A műsor után a felnőtteknek kávéval kedveskedtek. Úti csomagot is kaptunk 2 szendviccsel, ásványvízzel és két szaloncukorral. majd busszal indultunk a Pampuska nevű, hangulatos kis étterembe, ahol finom ebédet kaptunk. Nyírségi gombóc leves, rántott csirkemell volt a menü. A gyerekek itt is kaptak szaloncukrot, ásványvizet, a felnőttek kávét. A fogadtatás itt is nagyon kedves volt.

Délutáni órákban a busz elvitt minket a Vörösmarty térre, a Karácsonyi Vásárba. Itt a csapat egy órát nézelődhetett, vásárolhatott. Közben besötétedett és láthattuk a vásár esti fényeit is.

Ezután elsétáltunk a Tutanhamon kiállításra. Az elektronikus tárlatvezetéssel felszerelt múzeum lenyűgöző volt. Az egy óra szűkös is volt arra, hogy mindent alaposan megnézhessünk, de a végére a tanulók már nagyon elfáradtak, majd visszasétáltunk a vásár területére.

A budapesti segítőnk nagyon lelkiismeretesen végezte a dolgát. Egész nap kísért bennünket, segített a nagyvárosban tájékozódni. Még azt is megvárta, hogy az utolsó utas is felszálljon a buszra. Hajdu Sándorral jól tudtunk együttműködni. Semmi gond nem volt. Az aparhanti gyerekek és kollégák kellemes útitársak voltak.

A gyerekek fegyelmezettek, érdeklődők voltak. A forgatagban könnyen elkeveredhettek volna. Figyeltek egymásra, betartották a megállapodásokat. Nagy dicséretet érdemelnek!

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.