Heti foglalkozások 61.

Tematikus foglalkozás – Genslerné György Gyöngyi

Az „A” komponens 61. foglalkozásán a gyerekek játszottak a http://www.energiakaland.hu/energiaorszag című játékkal. A játékkal tovább mélyítették az energiagazdálkodással kapcsolatos ismereteiket. Olyan szemléletformálás indíthat meg, melynek hatására felnőtt korukra tudatosabb az energia felhasználókká válhatnak.

A „B” komponens foglalkozásának témája Kiss László előadásának feldolgozása volt. A gyerekek visszaidézve a hallottakat maguk is megfogalmazták, hogy a hátrányos helyzetben lévők elsősorban ne másoktól várják a segítséget, hanem szorgalommal, kitartással maguk is igyekezzenek kezükbe venni sorsuk irányítását.

Felzárkóztató foglalkozás – Nierné Földi Erika

A gyerekek kevés szakmát ismernek, jobbára azokat, amiket a családtagjaikon keresztül megismertek.

Milyen képesség kell az adott szakma betöltéséhez? Van-e valamilyen egészségügyi kizáró vagy korlátozó  tényező? Hol és mennyi ideig tart a képzés? Milyen elhelyezkedési esélyekkel bír az adott területen végző? Előreláthatólag milyenek lesznek a munkakörülményei? – ilyen kérdésekre kerestük a választ közösen.

Német nyelvi foglalkozás – Vargáné Tamás Tünde

A hatvanegyedik tematikus foglalkozás témája Herbstwetter – Őszi időjárás. A tanulók feladatlapon dolgoztak. Elolvasták az időjárásjelentést, lefordítottuk. Ezután az információk alapján ki kellett tölteniük a táblázatot. A hét napjaihoz kellett beírniuk a nappali, éjszakai hőmérsékletet és az időjárási elemeket. A következő feladatban egész mondatokban kellett összefoglalniuk a hét napjaira vonatkozó időjárást. A foglalkozás célja a szövegértés, információk gyűjtése, szókincsbővítés volt.

Angol nyelvi foglalkozás – Csizmadia Istvánné

A foglalkozás témája a héten az iskolával együtt beköszöntött ősz volt. Az évszak tulajdonságait szedtük össze angolul. A csodálatos színekről, az időjárás jellemző jegyeiről beszélgettünk kötetlenül. Egymást bátorították, hogy mindenki mondja el, hogy mit szeret az őszben vagy mi az, amit nem szeret. Beszélgettünk az ebben az évszakban előkerülő ruhadarabokról. Milyen sportokat űzhetünk még ilyenkor. Mindent összegyűjtöttünk, ami az ősz évszakkal kapcsolatos. Jó kis beszélgetés kerekedett a mai délután.

Tehetséggondozó foglalkozás – Lamberti Judit

A foglalkozás témája még mindig az informatika lehetőségeinek kiaknázása. A tanulók okostelefonnal rendelkeznek, van gmail-címük. Ezt kihasználva a rendszer a Google-alkalmazások részével ismerkedtünk meg (drive, fényképek). Feladatuk az alkalmazásszintű használat (feltöltés, letöltés, megosztás…)

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.