Heti foglalkozások 64.

Tematikus foglalkozás – Genslerné György Gyöngyi

Az „A” komponens 64. foglalkozásán összefoglaltuk az egészséges életmód legfontosabb ismérveit. A gyerekek beszámoltak az iskolai egészséghét keretében milyen programokon vettek és milyen új ismereteket hallottak. A foglalkozás végén gyümölcslé kóstolón vettünk részt.

A „B” komponens foglalkozásán a gyerekek felidézték a testvériskolai kirándulás emlékeit. Örömmel mutatták a Szlovákiában készített fotókat. Nagyon nagy élmény volt számukra, hogy találkozhattak a gyenesdiási táborban 2018 nyarán megismert szlovák tanulókkal. Megtekintették a bős-nagymarosi vizilépcsőt, a gútai hajómalmot, a komáromi monostori erődöt. Jedlik Ányos szülőfalujában is jártak.

Felzárkóztató foglalkozás – Nierné Földi Erika

Egy iskolai programról beszélgettünk a foglalkozás elején, iskolánkban a „Továbbtanulási nap” került megrendezésre. A gyerekek elmondták, milyen benyomásokat, tapasztalatokat szereztek egy-egy iskola pultjának felkeresésekor. Örömmel meséltek arról, hogy milyen jó tapasztalataik voltak a választott iskoláról. Ezután olyant játszottunk, amihez a szakmákról szerzett eddigi ismereteikre szükség volt.

http://eletpalya.munka.hu/kulonbsegkereso

Német nyelvi foglalkozás – Vargáné Tamás Tünde

A hatvannegyedik tematikus foglalkozás témája Einkaufen – Im Kleidungsgeschäft – Bevásárlás – A ruházati boltban. A gyerekek feladatlapon dolgoztak a foglalkozás első felében. A mondatmodellek elolvasása és megbeszélése után el kellett dönteniük, hogy melyiket mondja az eladó és melyiket a vásárló, ezeket be kellett írniuk a megfelelő helyre. A foglalkozás második felében eladó és vásárló párbeszédét gyakorolták a leírtak alapján. A foglalkozás célja a szókincsbővítés, szókincsfejlesztés, szövegértés, kommunikációs készség fejlesztése volt.

Angol nyelvi foglalkozás – Csizmadia Istvánné

Ma élménybeszámolókat tartottunk az őszi iskolai kirándulásról. Beszélgettünk a legérdekesebb történésekről, vicces eseményekről. Mi tetszett a legjobban a kiránduláson? Milyen volt az időjárás? Milyen útvonalon túráztak? Milyen nehézségű volt a túra? Sok élménnyel gazdagodtak a gyerekek ezen a kiránduláson. Örömmel számoltak be a gyerekek élményeikről, kérdéseket tettek fel egymásnak érdeklődtek egymás túraútvonala felől. Nagyon élvezetes, jó hangulatú délutánunk volt.

Tehetséggondozó foglalkozás – Lamberti Judit

Prezentáció készítése volt a mai cél. Az eddig lementett fájlok (kép, hang, szöveg) segítségével újabb programban készítettük el bemutatónkat. Regisztráció után, a prezi.com oldal ingyenes részét kihasználva kezdtük el munkákat. Sokat segítettek egymásnak, dicséretes az együttműködő, toleráns viselkedésük.

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.