Heti foglalkozások 63.

Tematikus foglalkozás – Genslerné György Gyöngyi

Az „A” komponens 63. tematikus foglalkozásának a témája bolygónk jövője volt. Arról beszélgettünk, hogy rajtunk is múlik, hogy bolygónk lakható marad-e az emberiség számára. A foglalkozáson a gyerekek Steve Pollock és Péter Wingham Veszélyben a világunk című sorozatának köteteit lapozva hoztak példákat a Földet érő káros hatásokról és azok elkerülhetőségéről.

A „B” komponens foglalkozásának témája a közelgő kirándulás helyszíneinek megismerése volt. Megkerestük a térképen Szlovákiát, Komárnot. Megismerkedtünk az ország, a város és annak környékének földrajzával, történelmével. Megnéztük testvériskolánk honlapját az interneten is.

Felzárkóztató foglalkozás – Nierné Földi Erika

A mai foglalkozáson tovább bővítettük a gyerekek ismereteit az elérni kívánt szakmákról és saját magukról. A 20 kérdésből álló kérdőív kitöltése lehetőséget nyújtott a gyerekeknek az erősségeik és az esetleges gyenge pontjaik feltárására. Megmutatta, mely területeken kellene fejlődniük, valamint támpontot adott a képességeiknek leginkább megfelelő pályák, foglalkozások megtalálásához.

http://eletpalya.munka.hu/kepessegek-keszsegek-ar?p_p_id=questionnaire_WAR_nppquestionaireportlet_INSTANCE_7NXr&p_p_lifecycle=1&p_p_state=normal&p_p_mode=view&p_p_col_id=column-2&p_p_col_count=1&_questionnaire_WAR_nppquestionaireportlet_INSTANCE_7NXr_action=%2Fquestionnaire%2FstartMain

Német nyelvi foglalkozás – Vargáné Tamás Tünde

A hatvanharmadik tematikus foglalkozás témája Einkaufen – Bevásárlás. A gyerekek párbeszédeket kellett kialakítsanak vásárló és eladó között. 1. szituáció: Még néhány élelmiszerre van szüksége mint vásárlónak, de nincs sok pénze, folytasson párbeszédet az eladóval. 2. szituáció: Élelmiszereket árul, a vásárlónak nincs sok pénze, folytasson párbeszédet a vásárlóval, mondja el neki mennyibe kerülnek az élelmiszerek. A foglalkozás célja a kommunikációs készség fejlesztése, az eddig tanult ismeretek alkalmazása volt.

Angol nyelvi foglalkozás – Csizmadia Istvánné

Ma a szabadidő eltöltésével foglalkoztunk. Beszélgettünk arról, hogy milyen lehetőségeik vannak a gyerekeknek iskolán belül és iskolán kívül. Minden gyerek beszámolt arról, hogy hogyan tölti a szabadidejét. Sportolási lehetőségeket gyűjtöttünk. Különböző hobbikat ismertünk meg, a gyerekek elmesélték mivel foglalkoznak, mit gyűjtenek, melyek azok a tevékenységek, amikkel szívesen töltik az idejüket. Néhányuknak az olvasás a kedvenc időtöltésük, ők egy-egy könyvet ajánlottak a többieknek elolvasásra. Nagyon hasznosan telt a mai foglalkozás.

Tehetséggondozó foglalkozás – Lamberti Judit

A héten kirándulás lesz iskolánkban. Feladatuk a következő volt: őszi képek, versek, dalok keresése a neten, illetve letöltésük. Mindezt pedig egy slideshow programmal „élővé” varázsoltuk. A diákok csoportokban alkottak, munkáikat pedig megosztották tanulótársaikkal.

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.